oplev

ContainerClay

Kom til keramik i containeren

oplev

ContainerClay


Den vildeste workshop i byen foregår i en container i Sydhavnen. Her kan du mødes med gamle venner eller få helt nye bekendte, når vi holder en tre timers workshop med te og kombucha - og ikke mindst med masser af ler. Jeg og mine hjælpere trækker skabelsen ud af dine hænder og sørger for, den lander i leret, og hvis du er heldig opdager du noget helt nyt - osse om dig selv.

 

Book din plads her


For private bookinger, send en forespørgsel her


Keramik lavet af folk i containeren

Services

'Clay to go' og brænding

'Clay to go'


Mange laver keramik hjemme - og det er der flere grunde til. Nogle mennesker vil gerne bygge i ler med venner eller familie i en privat atmosfære. Andre foretrækker at arbejde med ler alene, når de har lyst, og det passer ind. Jeg håndbygger alle mine ting ved spisebordet om aftenen, når børnene sover. Hvis du vil lave keramik hjemme, kan du hente ler i containeren eller købe den i webshoppen med forsendelse.


Vil du være sikker på, den rette ler er på lager, så send gerne en mail, før du kører fordi ContainerClay, som ligger på gruspladsen tæt på adressen Ved Slusen 29. Brænding


Når du er færdig med at bygge, skal du bringe din keramik ned til containeren. Leret skal være helt tørt før forglødningen, hvilket normalt tager op til 3 uger. Forglødningen er den første brænding. Den tager omkring 9 timer og temperaturen rammer 980 grader. Herefter skal det køle helt ned, så ovnen kan åbnes. Denne proces tager omkring 24 timer sammenlagt.


Efterfølgende vokses alle bunde, alt glaseres og efterlades for at tørre 24 timer. Så skal det igen i ovnen.


Jeg brænder som regel ved 1260 grader, hvilket betyder, at det er stentøj. Eftersom den forkerte lertype kan ødelægge ovnen, er det vigtigt, du enten køber ler hos mig eller kan dokumentere hvilken type ler, du bruger, før jeg kan brænde det for dig.