oplev

kunstworkshops i kirken

tro & eksistens

kunstworkshops i kirken

og for alle, der vil arbejde med tro & eksistens i et bredere regi

workshops fra 3200 kr

workshops fra 3200 kr

oplev

kunstworkshops i kirken


Lad os opdage sammenhængen mellem hånd og ånd


Ord er vidunderlige - og de har samtidig en grænse. Den kan vi ophæve, når vi arbejder med hænderne. Når ånden forbinder sig med hånden, kan det, der bor indeni os blive konkret for os selv og de andre. Det kræver, at der skabes et trygt rum for tro og tvivl og hjælp til at forbinde sit eget liv med den store fortælling. Det er ambitionen uanset om voksne spejler deres tro i thorvaldsens religiøse skulpturer, konfirmanderne bygger deres skriftord i ler eller minikonfirmanderne lærer om skabelsens kaos under arbejdet med gips.


send en forespørgsel


 
 
 
 

eksempler på workshops for konfirmander og minier

gipsworkshop

skabelse 

Når vi arbejder med temaet skabelse, laver vi nogle gange abstrakte skulpturer i gips. De bliver simpelthen så smukke, men skabelsesprocessen er ret kaotisk, fordi der er et vindue af tid fra gipsen rammer vandet og til det hele hærder. Det er med til at konkretisere, at alting var kaos i begyndelsen og skaber derfor en helt anden ramme for en samtale om skabelse, fordi det bliver oplevet på egen krop. Til konfirmationen kan de abstrakte skulpturer udstilles i rummet, og de kan inddrages i talen. Ligesom flere kirker har holdt fernisering med konfirmandernes keramiske værker.

keramiske workshops

byg dit skriftord

lav et nadversæt

korsworkshop

Når konfirmanderne bygger deres skriftord, er de selv med til at undersøge, hvad ordene betyder for dem og hvorfor, de er vigtige. Eller når vi bygger nadverbægre til kirken, så bliver det helt konkret, at konfirmanderne skaber noget, som er en del af det helligste. måske bruges bægrene en eller to gange, mens de går til præst ved særlige gudstjenester, og konfirmanderne ser måske søndagsmenigheden drikke af dem og modtage oblaterne fra den disk de har designet og bygget til præst. På den måde bliver konfirmanderne knyttet sammen med de ellers fremmede mennesker på bænkerækkerne. Og præsten kan bruge keramikken i sin prædiken til at illustrere den teologiske pointe.

resultater fra konfirmand-workshops

Konfirmanderne arbejder fysisk manuelt i et arrangement, der højer deres rum- og formbevidsthed og samtidig passer elegant i forhold til et kirkeligt indhold. Vi havde meget stort udbytte af forløbet.

Christian Rydahl, præst

Adskillige begejstrede tilbagemeldinger fra deltagerne ved katrines skriveworkshop automatskabelse ved natkirkens sommerskriveskole 2023. Hun gav ny tilgang til skriveprocessen for både nybegyndere og øvede og formåede hurtigt at skabe et trygt og tillidsfuldt fællesskab om det faglige fokus, så deltagerne turde åbne op og blive beriget. Denne skriveworkshop under jeg alle - hermed min varmeste anbefaling.

Signe Malene Berg, natkirkepræst

Det blev til en spændende og sjov dag, hvor konfirmanderne blev kreativt udfordrede. I løbet af formiddagen forvandlede leret sig i hænderne på den enkelte konfirmand og blev til fine små keramiske kunstværker.

Jeannie Osmann Sommer, præst

oplev

tro & eksistens

kunstworkshops i kirken


Skræddersyede workshops efter tema, budget og målgruppe

kirkehøjskole, sommerkirke, temadage.


send en forespørgsel


eksempler på workshops for voksne

surrealismens skabelse

skrivning og keramik


Surrealisternes metoder fra forrige århundrede danner baggrund for en skriveworkshop med ler. Vi arbejde med livsfortællinger, bønner eller et relevant tema som fx. gavmildhed. Leret og ordene hjælper på hver sin måde med at forløse noget i os, så vi sammen kan gå på opdagelse i de indre landskaber og vise hinanden nye veje.

thorvaldsens tro - og din


Thorvaldsens religiøse motiver danner afsæt for en reflekstion over egen tro - og tvivl. Kunststuderende ved det fynske akademi Signe Maria Friis står for en omvisning fyldt med gode historier, og vi arbejder i hvid ler, når vi undersøger, hvad vi egentlig selv tror på.


temadag inkl. omvisning, workshop og brændinger fra 10.000 krresultater voksen -workshops

Udsnit af altertavle skabt af menigheden

kirkeskibet, sydhavn.